menusearch
robatsazi.ir

ال ای دی - دیود نوری - led

یکشنبه بیست و یکم آذر ۹۵
(4)
(0)
ال ای دی - دیود نوری - led

دیود نورانی (نور افشان) یا LED(که مخفف Light Emitting diode است) یک قطعهٔ الکترونیک از خانوادهٔ دیودها است.

 در زبان محاورهٔ الکترونیک گاهی آنرا لِد(به انگلیسی: Led) نیز گویند. ال ای‌دی‌های تک رنگ همانند بقیه دیودها دارای دو پایهٔ آنُد و کاتُد هستند. ال‌ ای‌دی‌های دو رنگ (یا بیشتر) دارای یک پایهٔ مشترک (معمولاً کاتد، معروف به «کاتُد-مشترک») و به ازای هر رنگ یک پایهٔ دیگر (معمولاً آند) هستند.ال ای‌دی‌ها از پدیدهٔ الکترولومینانس برای تولید نور بهره می‌برند.

برتری

دیودهای نورافشان برتری‌های بسیاری بر منابع نور سنتی دارند که مصرف کمتر، عمربیشتر،استحکام بیشتر، اندازهٔ کوچکتر و سرعت بیشتر در خاموش و روشن شدن از آن جمله اند.

کاربردها

دیودهای نورافشان مصارف متفاوتی در نورپردازی شهری، علائم عبور و مرور و چراغ‌های امروزی خودرو دارند.همچنین اندازهٔ بسیار کوچک آنها باعث شده است تا در نمایشگرهای گرافیکی نسل جدید بکار روند.سرعت بسیار بالای آنها در خاموش و روشن شدن کاربردهای ویژه‌ای در فناوری مخابرات برای آنها به ارمغان آورده است.

با توجه به اینکه ال‌ ای‌دی‌ها می‌توانند نورهای رنگی مختلفی تولید کنند، در نورپردازی‌های تزئینی کاربر دارند.از سوی دیگر این لامپ‌ها نور مخرب ماورای بنفش تولید نمی‌کنند و به همین سبب در موزه‌ها برای روشنایی اشیاء قیمتی به کار می‌روند. به علت توان مصرفی پایینشان می‌توان از آن‌ها در روشنایی اضطراری استفاده کرد. در چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، طول عمر، ضریب اطمینان روشنایی، درخشندگی بالا و دید در روز اهمیت زیادی دارند و به همین علت ال ای‌دی‌ها برای این منظور بسیار مناسبند. بسیاری از شرکت‌های معتبر خودروسازی، در چراغ راهنما، خطر و برخی چراغ‌های داخلی خودروهایشان از لامپ ال ای‌دی استفاده می‌کنند.

پایه ها:

ال ای دی یا همان دیود نوری همانطور که در شکل روبرو مشخص است.

  *پایه کاتد یا منفیLED بصورت تخت مشخص شده در حالیکه سایر اطراف آن دایره ای شکل است

*پایه کاتد(منفی) در داخل LED ضخیم تر از پایه آند(مثبت) است

*معمولا کارخانه سازنده پایه آند (مثبت) را بلند تر می‌سازد.

 دیود نوری
دیود نوری - led
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

1 نظر
مهندس الکترونیک
دوشنبه بیست و دوم آذر ۹۵
پاسخ
(1)
()
مهندس الکترونیک
چقدر ساده و روان توضیح میدین شما، دمتون گرم